#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Van Young professional naar controller!

Van Young professional naar controller!

Waar het allemaal begon…

In 2015 is Berry aan boord gegaan van het i4talent schip. Na het afronden van zijn studie koos hij ervoor om voor een detacheringsbureau te gaan werken. Om hier werkervaring op te doen bij diverse bedrijven en om zichzelf te blijven ontwikkelen middels trainingen en cursussen. De droom van Berry is om uiteindelijk het transportbedrijf van zijn vader over te nemen. Na het afronden van zijn studie heeft hij zichzelf voornamelijk afgevraagd; hoe kom ik erachter dat dit is wat ik wil? Daarom wilde Berry veel kennis en ervaring op doen om uiteindelijk de keuze te maken tot de overname van het transportbedrijf. “Eerst investeren in mijzelf en goed ontdekken wat ik wil”.

Waarom i4talent?

“De keuze voor een detacheringsbureau was voor mij niet moeilijk, ik kende het bedrijf i4talent al”. Daniëlle woonde destijds namelijk in de buurt van Berry en hij had zo nu en dan een auto van i4talent gespot. “Na de gesprekken op kantoor was ik overtuigd, dit is het bedrijf waar ik voor wil werken”. Een open en gezellige sfeer. Daarnaast ben je vrij om te ondernemen en heerst er echt een teamgevoel. Iedereen bij i4talent heeft het gevoel een stukje te willen bijdragen aan de organisatie. Ondanks dat i4talent een detacheringsbureau is, zorgt zij voor binding met de gedetacheerde medewerkers. “Zo zijn alle medewerkers, zowel intern als extern, altijd welkom op bijvoorbeeld de vrijdagmiddagborrels, maar ook op feesten en de uitjes georganiseerd door i4talent”.

Eerste opdracht via i4talent

Berry zijn eerste opdracht was voor Essent in `s- Hertogenbosch. In november 2015 begonnen als Credit Controller, waar hij verantwoordelijk was voor zijn eigen klantenportefeuille. Dit klantenportefeuille bevatte in het begin klanten als de bakker op de hoek, en dit groeide uiteindelijk uit naar grote ondernemingen. Binnen Essent heeft Berry toen de tijd de overstap gemaakt naar Bijzonder Beheer tot januari 2017. Hier was hij als projectleider verantwoordelijke voor het herzien van processen, opstellen van instructies tot uiteindelijk het integreren van kwaliteitsmonitoring.

Controller bij i4talent

Eind januari 2017 kwam Berry terug van zijn opdracht bij Essent, hij hoopte hierbij zo snel mogelijk weer op een nieuwe opdracht. De invulling van deze opdracht was voor Berry anders dan hij zichzelf had voorgesteld. Een functie die iedere financial met beide handen zou aangrijpen: De control functie binnen i4talent. Een mooie kans die Berry niet aan zich voorbij liet gaan. En zo is Berry tot op heden niet meer weg te denken uit het team van i4talent. Berry is als controller onderdeel van het directieteam, verantwoordelijk voor de Finance en ICT. De vraag is natuurlijk hoe hij het de afgelopen jaren heeft ervaren als controller binnen i4talent. “Tot op de dag van vandaag ben ik erg blij met de keuze om intern te gaan werken, hierbij heb ik sterk het gevoel dat het zo had moeten zijn. Mocht mijn opdracht binnen Essent nog een maand langer zijn geweest, had ik waarschijnlijk nooit op deze functie werkzaam geweest”.

Meer dan een controller

Naast zijn functie binnen i4talent, is Berry het type persoon die niet bang is om zijn handen vuil te maken. Zo wordt hij ook wel de klusjesman genoemd op de HQ. Wat doet hij dan precies? “Letterlijk alles, dit gaat van a tot z. eigenlijk, maar net wat er moet gebeuren”. Als de wc dus verstopt zit, zal Berry de eerste zijn die het oplost. Daarnaast heeft hij bijvoorbeeld ook alle nieuwe prullenbakken en benodigdheden voor in de wc’s opgehangen. Vraag dan niet wat voor spullen hij allemaal bij zich heeft, want hier kan hij uren over door praten! Deze spullen neemt hij dan ook vanuit huis mee waar hij dit als hobby heeft staan.

Rally’s met Daniëlle

De passie voor rally’s is bij Berry begonnen met de i4talent & friends rally in 2016, die hij destijds samen met zijn vriendin gereden heeft. Dit was zijn eerste aanraking met het rijden van een rally, en met succes, want zij wonnen! In 2017 is Berry toeschouwer geweest bij de finish van de Tulpenrallye, die Daniëlle met haar vorige navigator heeft gereden. Totaal niet wetende dat hij een jaar later de Tulpenrallye zelf zou gaan rijden met Daniëlle. In 2018 werd hij dan ook gevraagd door Daniëlle om haar navigator te worden. Vervolgens hebben zij samen een dagrally gereden om te kijken of het echt iets ging worden. Dit was de start van een misschien wel succesvolle rally-carrière. In 2019 werd het eerste grote resultaat geboekt, zo hebben ze de 2e plaats behaald met de Tulpenrallye waar ze erg trots op zijn. Helaas hebben Berry en Daniëlle dit jaar weinig rally’s kunnen rijden vanwege corona. Daarom zijn ze extra gemotiveerd om volgend jaar meerdere rally’s te winnen! Op naar meer dus!

Tot slot de vraag en nu?

Tot slot is er nog de vraag of Berry er al achter is gekomen wanneer hij het transportbedrijf van zijn vader over gaat nemen. Hier had hij een kort maar krachtig antwoordt op: “Dit gevoel heb ik nog steeds, en ik ben er ook nog steeds van dichtbij bij betrokken. MAAR het hoofdstuk i4talent is nog lang niet afgesloten!!”.

Berry Beukers
Controller @i4talent
Check mijn LinkedIn