#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Worden we vanaf 1 januari i4talent Outdoor?

Worden we vanaf 1 januari i4talent Outdoor?

‘Daan, doe’s normaal joh! Er staat weet ik veel hoeveel kantoorruimte te huur en jij doet moeilijk over een ander pandje vinden!’ We zitten op een terras en ik vertel tegen een goeie vriendin waar ik mee bezig ben: i4talent de komende jaren onderbrengen in een nieuw en vooral groter kantoor. Of kantoor… ik wil eigenlijk helemaal geen kantoor. Want bij het woord ‘kantoor’ denk ik aan anonieme blokkendozen op een bedrijventerrein dat net zo sexy is als een pleeborstel van de Action.

Anoniem gebouw

Ja, daar zitten wij nu ook, op zo’n terrein. Wolga 11, postcode 2491 BK Den Haag. Het is hartstikke functioneel, het ligt heel erg centraal voor iedereen die er elke dag moet zijn en de airco doet het als een tropisch zonnetje. Maar verder past deze plek totaal niet meer bij de weg die we zijn ingeslagen, toen we bijna vijf jaar terug hierheen verhuisden: i4talent als de leukste dienstverlener die er in heel detacherend Nederland maar te vinden is. Binnen merk je daar trouwens niks van, dat het een multi tenant betonblokkendoos is. Meer kinderdagverblijf meets hondenasiel meets grand café, als je exact wilt weten hoe we er bij zitten. Precies zoals we zijn bij i4Talent. Maar die buitenkant, die is eh… nogal anoniem.

”Bij het woord ‘kantoor’ denk ik aan anonieme blokkendozen op een bedrijventerrein dat net zo sexy is als een pleeborstel van de Action.”

Natuurlijk hebben we makelaars in de arm genomen. Als het aan hen had gelegen, waren we al tien keer onder dak. Maar dan in de volgende Wolga 11-lookalike op het volgende bedrijventerrein Pleeborstelhove. Als alles bij i4talent moet bijdragen aan werkplezier, dan is vooral die locatie superbelangrijk. Noem het een imagodingetje, maar vooral die eerste indruk vind ik iets wat telt. Dat je als sollicitant meteen op het parkeerterrein buiten al ziet: hé, dit detacheringsbureau had ik nou net niet verwacht. En dat je als medewerker op maandagochtend denkt: ha, gelukkig, ik mag weer een hele week. (Jongens, als ik weer eens doordraaf moet je het zeggen hoor…)

Lol in je werk. Ik vind eigenlijk dat je daar als werkgever nooit genoeg in kunt investeren. Mensen gaan pas presteren als ze plezier hebben tussen negen en vijf. Je moet ze verwennen met die werkplek, van binnen en van buiten. Je moet ze verwonderen. Al snap ik best dat er heel veel bedrijven zijn die wat minder gelukkig zouden worden van een interieur als het onze. Zomaar een paar honden die rondsnuffelen op de werkvloer? Ja, waarom niet. Het mag er bij ons dan wel avontuurlijk uitzien, maar over alles is nagedacht. Zoals die honden. Die beesten creëren een huiselijke sfeer, het voelt gezellig aan. Daar kun je heel lacherig over doen en van mij mag dat. Maar er is zelfs wetenschappelijk onderzoek naar gedaan door een bijzonder hoogleraar. De conclusie was dat een hond op kantoor stressverlagend werkt en de werksfeer verbetert. Nou, wat wil je nog meer?

Tips zijn altijd welkom!

Ik zoek dus nog even door. Eisen: een centrale plek in de Randstad, voldoende parkeerruimte en ruim genoeg. Maar vooral een buitenkant die meteen al zegt wat i4talent voor een detacheerder is: lekker gek. Een ouwe bollenschuur, een vroegere autogarage met scheuren in de betonnen vloer of een watertoren. Als het maar iets tofs is, iets waarvan mensen zeggen dat je er echt een keer geweest moet zijn. We hebben nog tot 31 december met ons huidige huurcontract, dan staan we op straat. Ach, anders is het vanaf dat moment gewoon i4talent Outdoor!