#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Van CPO naar CCO

Van CPO naar CCO

Circusdirecteur. Da’s het antwoord als je mij zou vragen wat ik zou doen als ik toevallig niet met i4talent was gestart. En als je mij een béétje kent weet je ook waarom. Allereerst natuurlijk om de funfactor van het circus. Ik hou ook van het ongeorganiseerde leven. Elke week heb je een andere standplaats en moet je je hele boeltje weer meesjouwen. En het lijkt me heerlijk werken met mensen die hun kunstje tot in de perfectie beheersen. (Niet onhandig trouwens als je op 10 meter hoogte over een dun koord loopt.) Die baan dus. Vrijdag krijg ik de kans om voor één dag een carrièremove te maken: als Chief Circus Officer tijdens de jaarlijkse i4talent & Friends party.

Nee, noem het geen personeelsfeest. Die hebben we ook, veel zelfs, maar de i4talent & Friends party’s zijn anders. Die feesten zijn niet alleen bedoeld voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten, leveranciers, vrienden, buren en oude liefdes. En het leuke: iedereen die komt, mag meenemen wie hij of zij wil. Je beste friend (m/v) dus, maar ook je partner. Je ex-partner. Je wijkagent. Je bezorger van Hello Fresh. Je lifestylecoach. Echt, het maakt ons niets uit.

Er lopen op zo’n avond nogal wat friends rond die we niet kennen. Maar die gewoon op een leuk avondje uit afkomen. Da’s voor ons ook de essentie. Geweldig toch, dat we zelfs aantrekkingskracht hebben op mensen die niks met i4talent hebben? Je kunt het een ongebruikelijke manier van een feest organiseren vinden. Wij vinden het een party op z’n i4talents.

Zo Daniëlle, handig en vooral doorzichtig trucje bedacht om aan nieuwe medewerkers en klanten te komen? Ook een goeie vraag. Nee, zeker niet. Je gaat mij die avond niet betrappen op welkomstpromotiepraatjes. Of om in het Guinness Book of Records te komen met zoveel mogelijk netwerkgesprekken op één dag. Als ik die avond ergens m’n best voor ga doen, is het wel onzichtbaar zijn als CCO. Al sta ik natuurlijk wél te glimmen tijdens m’n one night stand als circusdirecteur.

Want een echt circus wordt het. Al heb ik uiteindelijk de tijgers maar van de offerte geschrapt. Niet vanwege de matige tafelmanieren van die beesten, maar vooral omdat ik niet van dieren in kooitjes hou. Verder is alles er wat je kunt verwachten in een echt circus. En natuurlijk ontvangen we onze gasten in een echte circustent. Ik weet nou al dat het de volgende morgen afkicken gaat worden. Maar ben ik dan m’n roeping misgelopen? Ook niet.

Ook bij i4talent is het altijd weer een verrassing waar de opdrachten vandaan komen, al hebben we na 18 jaar heel veel trouwe klanten. (Jullie komen vrijdag hè!) En ik zie ook bij i4talent medewerkers die hun kunstje tot in de perfectie uitvoeren, al is dat misschien geen kunstje waar je het publiek met open mond naar kijkt. En ja, als het op het fungehalte aankomt, doen we het als leukste detacheerder van Nederland toch niet veel minder dan een circus.

Ik ga aftellen naar vrijdagavond. Jij hopelijk ook, als je dit leest. Hooggeëerd publiek, welkom!

Aanmelden kan nog via de website!

Tot vrijdag!

Daniëlle Kleyheeg
Chief Circus Officer