#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak

Ik ben al lang blij dat mensen die bij i4talent werken nergens meer van opkijken. Dus dat we een van deze dagen langs komen met een schoonma……., uhh dat houden we nog even geheim, maar dat zal niet zo gek veel verbazing meer wekken. Tuurlijk is die actie grappig bedoeld, maar het is er wel één met een serieuze ondertoon. Het is namelijk tijd voor… de voorjaarsschoonmaak. Oke, ik heb het al iets verklapt, maar de details ga ik niet delen.

Tja, ik weet het. Die voorjaarsschoonmaak is er één uit het rijtje papieren telefoongids, wastobbe en de Solex. Geen weldenkend mens die dat soort dingen nog gebruikt. En mocht je ooit van plan zijn mij te betrappen op mijn guilty pleasures: nee, ik doe thuis ook niet aan de voorjaarsschoonmaak. Het is vooral een symbolisch dingetje. Bedoeld om onze medewerkers en klanten erop attent te maken om overal op tijd de bezem door te halen. Lig je nog steeds op koers om je persoonlijke doelstellingen en ambities voor 2021 te realiseren? Of het is, bijna drie maanden na de start van het nieuwe jaar, misschien alweer hoog tijd om bij te sturen?

Hoe gaat het er aan toe op de afdeling? Ligt er alweer een achterstand in de administratie of mogen de databases wel weer een keer opgeschoond worden?

De wereld gaat zo snel – zeker met dat rare corona er ook nog eens bij – dat je veel vaker de peilstok erin moet steken: hoe staat het ervoor? De tijd van vroeger, vóór corona, komt nooit meer terug. Alles moet sneller, wendbaarder en flexibeler. Bereid je er maar vast op voor. Wij doen het zelf ook. De strategie is bij i4talent al lang niet meer van beton, maar van kneedgum. Regelmatig gaan we weer terug naar de tekentafel. Staan we nog gesteld voor alle ontwikkelingen om ons heen? Zit iedereen op de juiste plek?

En dat continu evalueren kan ook, doordat je als bedrijf tegenwoordig een schat aan data voorhanden hebt. Wij ook. Hoe we ervoor staan zien we realtime op een dashboard met alle key performance indicators voor mijn neus, want visualiseren waar je staat is essentieel om wendbaar te kunnen blijven. Als we 31 december pas constateren dat we dingen beter anders hadden kunnen doen, zijn de prijzen al verdeeld.

Hoe gaat het er aan toe op de afdeling? Ligt er alweer een achterstand in de administratie of mogen de databases wel weer een keer opgeschoond worden?

Daarom hoop ik dat die schoonma….., ondanks dat het in i4talent-oranje een foeilelijk ding is, toch een prominente plaats krijgt op de werkplek van al m’n collega’s. Als reminder. Niet alleen voor de voorjaarsschoonmaak, maar ook voor de zomerschoonmaak, de najaarsschoonmaak en de winterschoonmaak. Regelmatig even het stof van je eigen strategie halen. En ben je ondernemer en wil je ook zo’n reminder voor je eigen agility? We hebben er nog een paar over. Maar ga alsjeblieft niet klagen over de kleur.

Daniëlle Kleyheeg

CPO