#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Positief denken, dan dwing je gewoon het geluk af

Positief denken, dan dwing je gewoon het geluk af

Wat lees ik nóu toch weer, van hét gezaghebbende cijferinstituut der Nederlanden? Berekent het CBS zomaar dat het ondernemersvertrouwen in ons land nog nóóit zo groot is geweest! Het barst blijkbaar van de ondernemers die de toekomst positief tegemoet zien. Ik weet dat het best aardig gaat met de economie in coronatijd, maar dat er zoveel mensen zijn die nét zo denken als ik: nee. Want ik ben er ook zo eentje, die altijd en alleen maar positief is. Wat zeg ik: ik ben chronisch positief getest.

 Bij mij staat het ondernemersvertrouwen altijd al ver in het rood. Positief denken helpt enorm. Dat helpt als je ergens in de Alpen met een lekke band staat, het gutst van de regen en je die band moet vervangen. (Oké, laat ik dan een van de vrouwen zijn die dat vaker doen.) Dat helpt ook als je ergens in Zambia op een mountainbike 75 kilometer lang door elkaar wordt geschud op een hobbelig zandpad, omdat je zo nodig iets voor het goede doel moet doen. En die positiviteit maakt ook een groot verschil middenin Circus Corona dat nou al twee jaar geopend is.

Er is de afgelopen tijd genoeg geweest om ons druk over te maken. We waren we net verhuisd naar een veel te groot pand toen de hele crisis uitbrak. We gingen aan de slag in een tak van sport (data science) waar niemand ons kende. We hadden gedetacheerde medewerkers die ongelukkig werden van het thuiswerken, omdat ze niet meer op locatie welkom waren. Maar we sloegen ons er al positief denkend – want als er iets besmettelijk is bij i4talent is dat het wel – aardig doorheen. Ik moet eerlijk zeggen: 2021 was dan voor de collega’s in de horeca en de evenementen een klotejaar, maar ik kijk er positief op terug. Want als je positief denkt, dwing je blijkbaar ook geluk af.

Dat pand: ja, het was groot. Maar het was daar aan de Raadhuisweg in Reeuwijk liefde op het eerste gezicht. En die vierkante meters die we niet dachten nodig te hebben, kwamen dit jaar ineens van pas. Want medewerkers die verplicht thuis zaten en daar zwaar onder leden, konden bij ons komen werken. Ze hoefden alleen maar even te mailen naar ‘deleukstewerkplek@i4talent’ en ze waren verzekerd van een gereserveerde stoel. Nog net niet feestelijk versierd, maar wel met allemaal positief ingestelde collega’s om hen heen. Op een veilige anderhalve meter afstand die we daar met al die ruimte met gemak konden handhaven.

En uitbreiden in andere sectoren was misschien gedurfd, maar ook hier hadden we geluk: vanaf de start was er vraag naar data scientists. Zoveel zelfs dat we meer plannen hebben in de richting van de IT. Ik kan het daarom iedereen aanraden, dat positief denken. Om die reden hebben we er alle vertrouwen in dat het in 2022 weer een stukje beter gaat met het groeiende i4talent. In het afgelopen jaar hebben we grote stappen gezet. We zijn niet alleen de leukste detacheerder, we zijn een van de grotere spelers in ons vak. En we hebben alweer nieuwe plannen op stapel staan. Collega-ondernemers: positief blijven denken dus. Dan wordt het vanzelf een gelukkig 2022!

Danielle Kleyheeg

CPO i4talent