#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Mijn eerste maand bij i4talent!

Mijn eerste maand bij i4talent!

Thuis

Zo zou ik mijn gevoel bij i4talent omschrijven. Een gevoel dat wordt veroorzaakt door de sfeer op het kantoor en de collega’s met wie ik mag werken. Een gevoel waardoor ik me nog meer wil inzetten. Niet alleen voor mezelf maar ook voor de organisatie. Ik mocht beginnen op de bank, een mooie mogelijkheid om de organisatie en je collega’s te leren kennen. Na een paar dagen mocht ik al beginnen bij mijn eerste opdrachtgever, spannend!

Wat kan ik verwachten en wat verwacht de opdrachtgever van mij? Vragen die door mijn hoofd gingen. Ik dacht er in ieder geval klaar voor te zijn, immers heb ik mijn diploma op zak. Helaas, mijn eerste les was dat de theorie die ik op school heb geleerd niet overeenkomt met de praktijk. Ik liep telkens vast en had moeite met het onder de knie krijgen van mijn werkzaamheden omdat ik te veel vast wilde houden aan hetgeen ik op school had geleerd. Uiteindelijk ben ik in gesprek gegaan met mijn leidinggevende en die vertelde dat iedereen dit mee maakt. Hij adviseerde me om niet te veel vast te houden aan de regeltjes die ik vanuit school heb meegekregen en me meer te verdiepen in de processen waarmee de organisatie werkte. “maar waarom ben ik dan naar school gegaan”?

Ik denk dat we allemaal moeten accepteren dat we daarmee een goede basis hebben maar de echte praktijk…. Die gaan we pas leren door te doen. Ondanks dat ik een stroeve start had gaat het steeds beter en ben ik blij dat ik de kans heb gekregen om mijn eerste werkervaring hier op te doen en het thuis gevoel mee te maken binnen i4talent.

Fatih
Young professional @i4talent