#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

i4talent en het gevecht met Corona

i4talent en het gevecht met Corona

Ik heb het al eerder gezegd, een goede crisis maakt je sterker.

“Gelukkig” heb ik door de jaren heen als ondernemer veel ups en downs meegemaakt en sta ik nu beter in mijn schoenen dan 15 jaar geleden. Ik zeg dan ook dat dit maar een fase is en het net als elke andere crisis waar ik mee moest ‘dealen’ wel weer over zal waaien. Er wordt me weleens gevraagd waar ik dat vertrouwen vandaan haal. Ik reageer dan met een lach en vertel dat het team er alles aan doet om het schip door de storm te loodsen. Vandaar dat er geen reden is voor paniek.

 “Als directie zijn wij direct aan “het roer” gaan staan, we moesten snel schakelen en knopen doorhakken”

De uitbraak van het coronavirus kwam om eerlijk te zijn niet heel gelegen, maar goed, wanneer komt een pandemie wel gelegen? Net een mooi en ruim pand gekocht in Reeuwijk omdat we als bedrijf enorm aan het groeien zijn en dan ineens is de ruimte niet meer nodig en moeten we er voor zorgen dat er zo min mogelijk mensen aanwezig zijn. Bij de pakken neer gaan zitten heeft geen zin, dus zoals in eerdere blogs al aangegeven, schouders eronder en gaan. Dat dit goed heeft uitgepakt blijkt wel uit de cijfers en een waarschijnlijke FD nominatie.

Goed op weg om het jaar 2020 af te sluiten en alle gestelde doelstellingen te behalen en dan…. Corona strikes again. De tweede golf is in volle gang, maar bij i4talent gaan we wederom niet bij de pakken neerzitten. Ondanks dat we onze leuke activiteiten en sessies moeten cancellen, zijn we weer terug in crisisstand en trotseren we zo de hoogste golven.

“Het belangrijkste element van ondernemen: nergens bang voor zijn”

Angst is een slechte raadgever. Ik vertrouw op mijn gevoel en geloof dat alles goed komt, ook al is corona nog niet verslagen en bezig met een sterke comeback. Wij blijven doorgaan! Hoe bij de eerste golf de angst bij de medewerkers toesloeg en er lichtelijk paniek ontstond, staan ook zij nu veel sterker en zelfverzekerder in hun schoenen. Bij veel bedrijven lag de recruitment afdeling op zijn gat en was er een aanname stop. Bij i4talent zijn we doorgegaan en hebben we een creatieve manier van solliciteren bedacht, de i4talentdrive. Afgelopen maand hebben we zes nieuwe i4talenters aangenomen, deze maand ook weer vier en aankomende maand staan er ook weer een aantal te poppelen, die niet kunnen wachten om te beginnen.

‘’Teamwork makes the dream work’’

Ja ja heel Amerikaans en het gezegde heeft een hoog Disney gehalte, maar het is wel de waarheid. Afgelopen jaar hebben we binnen het hoofdkantoor team een aantal wisselingen gehad, maar iedereen heeft zijn plek nu gevonden. Dit gecombineerd met een pandemie, heeft ervoor gezorgd dat iedereen elkaar heel erg goed heeft leren kennen, maar nog beter op elkaar heeft leren inspelen.

Ook al heb ik er het volle vertrouwen in dat het goed komt, verlang ik ook wel weer naar het ‘’normale’’. We staan bekend als de leukste detacheerder van Nederland, ook uit deze tijden halen we plezier uit de dingen die wij doen. Ja, het zit hem in de kleine dingen. Maar zodra Miss Corona het land verlaten heeft gaan we het kopje ‘’veel plezier’’ dubbel en dwars inhalen!

Danielle Kleyheeg (CPO i4talent)
danielle@i4talent.nl
Let’s connect op LinkedIn