#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

NIEUW! Data4talent: Een Azure speeltuin voor echte data-fanaten!

NIEUW! Data4talent: Een Azure speeltuin voor echte data-fanaten!

Je kent het wel; je doet een toffe cursus op de i4talent Academy of ergens anders op het internet.

Laat ik mezelf als voorbeeld nemen. Ik deed een advanced FastAPI cursus. Heel leerzaam. Maar toch zit je vaak na zo een cursus nog met de vraag: hoe werkt dit dan in de praktijk? Een dataset staat bij de klant namelijk niet lokaal op je computer zoals ze voordeden in de cursus. Een machine learning model moet niet lokaal draaien, maar ergens in de cloud. En een API moet op een productie-server draaien en niet op een single thread ontwikkel-servertje… Dit hebben ze je niet geleerd in die cursus?!

Er zit 9 van de 10 keer een kloof tussen wat er uitgelegd wordt in een online cursus en de praktijk bij een klant. Om deze kloof te overbruggen zul je ervaring moeten opdoen in een cloud-omgeving dat de praktijk simuleert. Een cloud-omgeving met echte datasets in verschillende type databases. Een cloud-omgeving waarin je machine learning modellen kunt deployen en waar je API’s kunt hosten nadat je ze gebouwd hebt.
Echter is deze stap vaak te groot voor professionals om een eigen cloud-omgeving op te zetten. Dit kost veel tijd en kan véél geld kosten (let daarom altijd goed op dat je de services binnen Azure of AWS uitzet).

Bij i4talent vinden we het enorm belangrijk dat professionals zich kunnen blijven ontwikkelen en niet alleen in veilige, afgebakende cursussen, maar juist in de praktijk! Daarom hebben we de Data4talent Azure omgeving opgezet. Dit wordt jullie Azure speeltuin waarin iedereen kan losgaan met het opdoen van praktijkervaring. Daarnaast zorgt dit voor kennisdeling tussen professionals die aan soortgelijke (fictieve) use cases werken.


In deze Azure omgeving staan tal van praktijk datasets klaar in verschillende vormen (SQL, NoSQL, datalakes). Zo kun je aan de slag met het bouwen van data pipelines met Azure Data Factory, het bouwen van dashboards met PowerBI, het bouwen van machine learning pipelines, het deployen van API’s en het bouwen van streaming data pipelines. Voor ieder wat wils; voor data analisten, analytics engineers, data scientists en data engineers!

Werken als data professionals bij i4talent? Solliciteer dan bij #deleukstedetacheerdervanNederland

Vragen over Data4talent? Neem dan contact op met Data Scientist Niels Hoogeveen via niels@i4talent.nl of 0640869980.