#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Blog: Data & i4talent

Blog: Data & i4talent

Data & i4talent

Data is belangrijk! Uw eigen data, klant data en andere relevante informatie worden aan elkaar gekoppeld zodat u meer inzicht krijgt in het succes in uw business model. Voordat u zo’n proces in kaart kan brengen is het belangrijk een aantal zaken te weten zoals:

  • Is uw huidige platform geschikt om nieuwe data bewerkingen uit te voeren, om moet u moderniseren?
  • Heeft u voldoende data, is deze betrouwbaar, of moet er eerst data toegevoegd worden (intern of extern)?
  • Heeft u analisten in uw bedrijf beschikbaar die uw data kunnen beoordelen en patronen herkennen (data science)?
  • Heeft u voldoende middelen die de acties vanuit uw ‘dashboards’ invulling kunnen geven in een snel tempo (sprints)?

Data en Big Data
Met de komst van Big Data is met name het voorspellen van de uitkomst van businessmodellen veel dichterbij gekomen. Deze projecties worden gestuurd door algoritmen, die we al veel langer kenden, maar tegenwoordig niet meer weg te denken zijn. Het onderzoeksbureau Gartner heeft in 2014 al vastgesteld dat bedrijven die niet aan digitalisering doen, dat gaan merken. Bedrijven die het wel deden, zagen hun omzet stijgen met soms wel 70%. Toepassingen van Big Data in combinatie met slimme IT-oplossingen zorgen nu voor disrupties, waarbij soms hele sectoren bedreigt kunnen worden. Denk aan UBER, Tesla, AirBnB etc. En het eind daarvan is nog lang niet in zicht, kijk naar de ontwikkeling van FinTech start-ups. Het begrip Internet of Things (IoT) vindt momenteel in alle branches en sectoren plaats, en zal apparaten met elkaar verbinden.

i4talent beschikt over (junior) data analisten, data scientisten en BI consultalents voor een tarief tussen de € 40 t/m € 100 per uur.  Zij kunnen u helpen bij bovenstaand traject. Interesse of sparren? Neem contact op met Cristel Schoemaker.

Cristel Schoemaker
Unitmanager Digital Professionals i4talent
cristel@i4talent.nl / 0646596370