#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

i4talent. Verboden terrein!

i4talent. Verboden terrein!

Echt, we zitten hier met i4talent helemaal niet verkeerd in wat ooit het Rabobankkantoor van Reeuwijk was. As we speak zit ik deze blog te tikken op het terras aan het water, onder een parasolletje. We serveren hier goeie koffie. Je kunt voor de deur je auto nog fatsoenlijk kwijt. Gratis. Je krijgt als bezoeker altijd een leuke gadget mee. En toch hoor ik weleens dat er mensen zijn die hier helemaal niet naar binnen durven komen.

Se-ri-eus. Gevalletje i4talentdrempelvrees? Nou, eigenlijk meer: angst voor hun huidige werkgever. Waar het om gaat zijn Young Professionals die nu bij een van onze collega-detacheerders werken. En het daar misschien net even iets minder naar hun zin hebben. Die na een jaartje denken: best leuk hier, maar het kan cv-technisch geen kwaad om mijn horizon weer eens te verbreden. Of die gewoon weleens willen weten of i4talent echt de leukste detacheerder van Nederland is. (Spoiler alert: ja!)

 

Je krijgt als bezoeker altijd een leuke gadget mee

 

Dreigen met een concurrentiebeding

Waarom die overstap van een andere detacheerder dan toch niet gemaakt? Omdat sommige collega-detacheringsbureaus dat een bedreiging vinden. Die beginnen er dan over dat er zoveel geld in de opleiding van een Young Professional is gestoken. En dat nou i4talent daar lekker van mag profiteren. Het komt er zelfs van dat er gedreigd wordt met een concurrentiebeding. Beste collega’s, laten we wel even normaal blijven doen. Er lopen hier ook professionals de deur uit die wij hebben opgeleid. Die gaan vaak naar de werkgever waar ze al zaten en kiezen voor vastigheid. Of ze gaan naar een collega-detacheerder. Jammer, maar dat is het risico van het detacheringsvak waarin je veel met jong talent werkt.

Wat dat betreft voel ik me net weleens Ajax. Daar mogen die jonkies ook twee jaar in het eerste schitteren en zich in de kijker spelen. Daarna rinkelt er wel ergens in Engeland, Spanje of Italië een grote zak met geld en kan Ajax fluiten naar z’n spelers. (Al zijn de transfersommen in het voetbal niet helemaal te vergelijken zeg ik er eerlijk bij…) Tuurlijk heb ik daar weleens de pest in als iemand komt vertellen dat-ie weggaat. Zeker als het goeie mensen zijn. Maar ik gun ze alle succes. Ik ben blij dat ze hier een fundament hebben kunnen leggen voor hun latere carrière: hier krijg je de kans om in twee, drie jaar tijd heel veel verschillende ervaringen op te doen. Na twee jaar i4talent weet je welke functie voor jouw toekomst heeft. En welke niet.

Maar da’s toch het schuitje waar we met z’n allen in zitten, collega’s? We hebben allemaal Professionals in dienst. En we weten allemaal dat die een houdbaarheidsdatum hebben en een keer ergens anders gaan kijken. Tuurlijk ga ik een Professional die van een collegabureau afkomt niet plaatsen bij dezelfde werkgever. Maar laat die talenten lekker switchen. Worden ze alleen maar beter van. Of is dat een mentaliteit die je alleen maar tegenkomt bij dat bureau in Reeuwijk, met z’n terras voor de deur, goeie koffieautomaat en z’n gratis parkeerplekken?

 

Je zou het bijna denken. Zit het tóch in die naam i4talent. (Young) Professionals, ik hou een plekkie op het terras voor jullie vrij!

Daniëlle Kleyheeg

CPO