#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Blog: Controller van de toekomst

Blog: Controller van de toekomst

Ben jij future proof?

De Controller van de Toekomst is niet langer de baas van een boekhoudfabriek. De controller zal in zijn huidige rol tussen nu en tien jaar niet meer bestaan. Door alle technologische veranderingen, waar ik laatst een stuk over heb geschreven, al dan niet in combinatie met veranderende behoeften van klanten heeft de controller niet meer de functie die hij/zij nu heeft.

De controller oude stijl haalde binnen zijn bedrijf de relevante informatie op. Deze informatie werd centraal verwerkt “en vervolgens maakte de controller daarvan eens per maand of kwartaal een rapportage. De wereld ziet er ondertussen heel anders uit. Het gaat om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de gegevens die aan het begin van het proces worden verwerkt. Als er rommel ingaat, dan komt er ook weer rommel uit.

De Controller van de Toekomst is de regisseur van deze informatiestromen. Over vijf jaar wordt verwacht dat de controller een op de business ingestelde financieel expert is. De ontwikkeling van zijn soft-skills zijn hierbij heel belangrijk geworden. Vooral de kritische houding en de sociaal-communicatieve vaardigheden moeten van voldoende niveau zijn. Aan het begin van je carrière is een steeds veranderende omgeving (lees: diverse opdrachten) een bron van inspiratie voor de invulling van deze rol van de Controller van de Toekomst. Laat je inspireren door je omgeving, sta open voor signalen, wees flexibel, pak veel verschillende opdrachten op en help jezelf om future proof te worden. Ik ben van mening dat flexibiliteit het sleutelwoord is bij het succesvol acteren naar de functie van Controller van de Toekomst in de toekomst!!