#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Wat is dat voor een detacheringsbureau dat geen HRM-afdeling heeft?

Wat is dat voor een detacheringsbureau dat geen HRM-afdeling heeft?

‘Hoi, mag ik de afdeling HRM even spreken?’ Je kunt bij i4talent op kantoor de gekste vragen stellen. (Ja, ook die NSFW zijn.) Maar de vraag om ‘de afdeling HRM even te spreken’ is zelfs voor ons next level. Want die afdeling hébben we gewoon niet. Natuurlijk hebben we onze zaakjes op het gebied van personeelsbeleid perfect geregeld. Maar om te beginnen vonden we het al een beetje grootspraak om met één collega – Adinda – van een afdeling te spreken. Belangrijker nog is dat we gewoon een grondige hekel hebben aan ‘human resources management’.

Human resources management. Laat het even op je inwerken. Wie heeft bedacht dat het goed zou zijn om werknemers ‘resources’ te noemen? Het klinkt als een beeld uit een onheilspellende sciencefictionfilm. Alsof we een paar AA-batterijen in plaats van echte mensen aan het managen zijn. Is het niet een veel te zakelijke benadering van wat ons belangrijkste bezit is: mensen, en nog goeie ook? En die gaan we voor ‘human resources’ uitmaken? Dacht het niet.

Maar met de komst van Kelly, noodzakelijk doordat we maar blijven groeien, hebben we ineens twee van die personeelmanagende collega’s. En kwam ineens de vraag op: als Adinda en Kelly geen – voor de laatste keer – HRM-managers mogen heten, hoe dan wel? Tja, daar moet je dan nét i4talent voor hebben. Na een brainstorm met windkracht 12 kwam er één naam bovendrijven: Happy Professional managers. Want daar gaat het om bij i4talent, dat onze professionals happy zijn in hun werk. Omdat gelukkige medewerkers ook betere professionals zijn.

Oh, dus het aantal bedrijfsfeesten gaat naar één per maand, we hebben voortaan behalve vrijmibo ook mamibo, dimibo, woemibo en domibo en je kunt bij de i4talent Academy nou ook je racelicentie voor Zandvoort halen? Nee, dat nog net niet. Want happy professionals hebben niet alléén maar te maken met plezier. Het is de optelsom van werken, leren én plezier.

De komst van Kelly betekent ook dat we nog meer energie kunnen steken in het happy maken van onze profs. Eerste bewijs is de Happy Professional Journey die we al hebben ontwikkeld. Belangrijk onderdeel van die journey is de Road to Success. Iedereen die bij i4talent aan de slag gaat, begint met de i4talent-scan. En dat ‘eye for talent’ mag je gerust letterlijk nemen: het is een slim assessment dat niet alleen laat zien waar je nú staat, maar ook waar je potentieel toe in staat bent.

Met die Road to Success ga je niet focussen op de verplichte promotie over twee of drie jaar, maar op doelstellingen op de langere termijn. Waarbij je automatisch aandacht krijgt voor competenties als communicatie, leiderschap, probleemoplossend vermogen. En: laten zien waar iemand naar toe kan groeien, werkt nog hartstikke motiverend ook. Net zo motiverend als voor ons, om ‘Happy Professional manager’ nog meer inhoud te geven. More to come!

Daniëlle Kleyheeg

Chief Pirate Officer