#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Blog: Hoe ziet de werkweek van…

Blog: Hoe ziet de werkweek van…

Thomas de accountmanager also known as de kilometervreter er nou uit?

Een vraag die menig kandidaat zichzelf stelt. Wie is de blonde gast nou die bij elke intake zit, mij op de hoogte brengt van de do’s en don’ts en weet ik veel wat hij nog meer doet? Tijd voor een blog lieve mensen.

Om gelijk met de term kilometervreter te beginnen. Ik ben veel onderweg in mijn mooie oranje i4talent scheurijzer. Die toename in kilometers merk ik trouwens ook aan de frequentie blauwe brieven die bij mij op de deurmat liggen. Daarom is Flitsmeister tegenwoordig mijn grootste vriend. Maar goed, we zouden het over mijn werkweek hebben.

Maandag. Die start ik met een goede sloot koffie. Vervolgens werk ik mijn mails bij en loop ik de afspraken van die dag. Als ik mijn mailbox open hoop ik altijd dat het vol zit met goed nieuws. Een bevestiging van een afspraak of een stuk of vijf aanvragen. Droom lekker verder hoor ik je denken. Precies, het laatste genoemde gebeurt inderdaad zelden en dat is ook kort gezegd waar ik mij mee bezig hou: het proactief benaderen van bedrijven om uiteindelijk zoveel mogelijk aanvragen (lees vacatures) binnen te halen.

En dat is wat ons gelijk op de dinsdag brengt. Nadat ik in de ochtend een aantal afspraken heb gelopen is het tijd om onze Finance managers, teamleiders, controllers en HR dames uit hun vergaderingen op te bellen. Want…. uit zichzelf gaan zij mij niet bellen. Dat zou wat zijn zeg, als ik gewoon onderuitgezakt achter mijn PC kon zitten en wachten tot de telefoon weer afgaat. Gelukkig niet, want dan zou ik overbodig zijn. Afspraken SCOREN dat is waar het om draait die middag.

Woensdag. De week is bijna doormidden gehakt. Uit de eerder gelopen afspraken en klantbezoeken (relatiebeheer) probeer ik aanvragen binnen te slepen. Want nieuwe vacatures hebben is  één. Het daadwerkelijk invullen met de juiste kandidaat is twee.

Samen met mijn lieve collega’s ook wel talentenscouts genaamd, zorgen wij voor de juiste match. Vervolgens stel ik de kandidaat voor bij de klant, plan ik de intake in, bereid ik de kandidaat voor, vindt de prijsonderhandeling met de klant plaats en begint de kandidaat aan zijn of haar opdracht.

Dit is wel een erg rooskleurig verhaal. In werkelijkheid loopt het niet altijd zo soepel. Er zijn altijd wel tegenslagen op weg naar de plaatsing. Ik moet hier dan ook gelijk denken aan al die misselijk makkende lifequotes over dat succes zonder tegenslag niet bestaat. Eerlijk is eerlijk, er zit een kern van waarheid in. Want des te blijer ben ik als het uiteindelijk wel lukt.

Donderdag. Ik mocht maar 500 woorden gebruiken dus lees hier het verhaal van dinsdag 😉

Vrijdag = office day. De bruine puntschoenen verruil ik voor sneakers, mijn pantalon voor een spijkerbroek en mijn overhemd voor een trui. Heerlijk. Vrijdags staat in teken van het administratief afhandelen van afspraken, intakes en plaatsingen. Ook is deze dag perfect om de weektargets nog wat bij de schaven voordat de legendarische vrijmibo van i4talent begint.

Naam: Thomas van der Poel
Functie: Junior Accountmanager