#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Detachering. Het meest sexy vak van 2023!

Detachering. Het meest sexy vak van 2023!

Detachering. Het meest sexy vak van 2023!

Kleine jongetjes willen brandweerman worden. Of piloot. Kleine meisjes stewardess of schooljuffrouw. Maar jongetjes of meisjes die later bij een detacheringsbureau willen gaan werken – ik ben ze nog niet tegengekomen. Terwijl ‘ons’ vak toch echt al decennialang bestaat, heb ik weleens het idee dat werken in detachering nog niet altijd serieus wordt genomen. Omdat je dan geen ‘vaste baan’ hebt. Pff…

Even afgezien van de vraag hoeveel waarde die vaste baan nog heeft voor de generaties van nu: werken bij i4talent of een van onze collega’s is ook gewoon een vaste baan hoor, niks meer of minder. Gek dat dat beeld nog steeds niet helder is. Nog gekker dat er hogescholen zijn die het studenten maar afraden, om na hun studie voor detachering te kiezen. Laat staan om jarenlang als consultant bij een detacheringsbureau door het leven te gaan.

Ik hoef er echt geen marktonderzoek voor op te starten om te weten waarom we als detacheerders op de blacklist van de arbeidsmarkt staan. ‘Die boze detacheringsbureaus willen alleen maar geld verdienen over de rug van mensen.’ ‘Die schaamteloze bureaus gaan echt geen moeite doen om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling.’

Tja. Als je het verschil niet kent tussen een uitzendbureau en een moderne detacheerder als i4talent, houdt het wel een keer op. Die vaste baan héb je wel gewoon bij ons. Alleen heeft je baan toevallig geen vaste locatie. Je switcht om de zoveel tijd. Wat die hogescholen er niet bij vertellen, maar wat wij merken dat een enorme plus is: na je studie veel verschillende dingen beetpakken is een soort kickstarter voor je cv. Veel sneller dan in ‘andere’ vaste banen ga je ontdekken wat je ligt. En wat niet. (Die kans is niet groot bij i4talent, omdat we zorgen voor een goeie match.)

Verder vind je bij i4talent hetzelfde als bij andere werkgevers die toevallig géén detacheringsbureau zijn. Collega’s bijvoorbeeld die je regelmatig ziet, al is het maar omdat we Nederlands recordhouder Bedrijfsfeesten & Partijen zijn. Een gezellig thuishonk waar je ook vaker bent dan je denkt, al is het maar vanwege onze thuiswerkplekken en barista-proof koffiemachine. Er is een bar die niet alleen maar voor de vrijmibo open gaat, er is een actief intranet, er is zelfs een eigen i4talent-webshop. Klinkt als een echte vastebanenwerkgever, toch?

En weet je waar we ook niet in verschillen? In ons aannamebeleid. Je zou maar eens kunnen denken dat werken in detachering iets is voor mensen die niet goed genoeg zijn. Nou, misschien – ik weet het eigenlijk wel zeker – ligt de lat hier hoger dan elders. En nemen we je ook alleen aan als je bij ons past. We hebben er zelfs een formule voor: K = V + E. Dat het goed zit met je persoonlijke ontwikkeling mag je aannemen. We zoeken opdrachten die passen bij de kwaliteiten, de ambitie en de persoonlijke groei van onze mensen. Nieuwste toevoeging is ons hbo-in-deeltijd-project. Wil je studeren en tegelijkertijd werken bij ons, dan kan dat. Sterker nog, we betalen je studiegeld als je je diploma behaalt. En we zoeken ook nog de opdrachten voor je uit die aansluiten bij de fase in je studie.

Natuurlijk, er zullen best nog wel ergens een paar cowboys in de markt opereren. Maar detachering mag weleens positiever worden bekeken. Bij i4talent willen we er alles aan doen om het vak, óns vak, eindelijk eens het imago van een serieuze vaste baan mee te geven. Wat zeg ik: ze zijn hartstikke sexy!

Daniëlle Kleyheeg

Chief Pirate Officer