#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Blog: Bedrijfseconoom Berry!

Blog: Bedrijfseconoom Berry!

“Bagage in de rugzak doen!”

Mijn ondernemersdroom is op jonge leeftijd gestart. Ik wilde tractorchauffeur worden!
Ik kreeg al snel de kans om deze droom uit te laten komen. Ondanks dat ik heel veel plezier had in mijn werk besloot ik na een half jaar dat ik dit niet voor de rest van mijn leven wilde doen. Als ik in de transportsector wilde blijven, dan wilde ik de ondernemer zijn in deze sector! Ik moest afwegen of ik meteen als ondernemer wilde instappen, of om eerst in mijzelf te investeren. Ik besloot eerst te gaan studeren, bagage in mijn rugzak te doen voordat ik deze ondernemersdroom zou volgen.

Mijn ondernemersdroom

De droom is om uiteindelijk het transportbedrijf van mijn vader over te nemen. Maar hoe zou ik erachter komen of ik dit ècht wil? Na het afronden van de studie Bedrijfseconomie ben ik begonnen bij i4talent. Ik heb bewust gekozen om voor een detacheringsbureau te werken omdat ik hier werkervaring zou gaan opdoen bij diverse bedrijven en blijven ontwikkelen middels trainingen en cursussen. Met deze kennis en ervaring zou ik genoeg bagage verzamelen om uiteindelijk de ingrediënten te hebben om een succesvolle ondernemer te worden. 

Het oranje gevoel <3

Het teamgevoel, het samen streven en het ondernemen. Iedereen bij i4talent heeft het gevoel een stukje te willen bijdragen aan de organisatie. Je staat vrij om te ondernemen en vooral teamspirit staat echt voor i4talent. Er heerst een open en gezellige sfeer, zo zorgt zij voor binding tussen alle collega’s.

Kansen

Ik krijg binnen i4talent veel kansen in mijn functie als Controller. Er zijn veel mogelijkheden en die kansen moet je ook pakken en dan ook de slingers ophangen. Ik kan van iedereen binnen i4talent leren, dus als je ervoor openstaat kan elke collega een voorbeeld voor je zijn.  Deze kennis kan ik over een aantal jaar zeker gebruiken zodra ik de onderneming van mijn vader overneem.

Stip aan de horizon

Aan de BE’ers die aan de start van hun carrière staan wil ik meegeven dat een startsalaris niet het belangrijkste aspect is van een baan. Zet een stip aan de horizon waar jij naar toe wilt en denk goed na over de reis die naar dit punt toe leidt. Bedenk welke opdrachtgever of project jou kan helpen om uiteindelijk je doel op lang termijn te bereiken.

Investeer en profiteer

Door te blijven investeren in jezelf komen de uitdagingen vanzelf.

Met doorzetten en altijd streven naar meer heb ik mijzelf uiteindelijk bewezen. Zo ben ik bij mijn eerste opdrachtgever als professional bij i4talent uiteindelijk doorgestroomd van kleine projecten naar de functie projectleider waarbij ik verantwoordelijk was voor het herzien van processen, opstellen van instructies en het integreren van kwaliteitsmonitoring. Na afloop van de opdracht kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als Controller bij i4talent op het hoofdkantoor.

Financials van de toekomst

‘Als we het over de toekomst hebben, wat is de grootste verandering die gaat plaatsvinden voor alle Finance Professionals’.

Steeds meer taken in de finance sector worden gedigitaliseerd. Daardoor is er steeds meer vraag naar mensen die een verband kunnen leggen tussen cijfers en het daadwerkelijk ook visueel maken van de cijfers, de echte data professionals. De vraag naar controllers met ervaring in het gebruik van data systemen zal sterk toenemen de komende paar jaar. Als je daar goed in bent kun je echt een meerwaarde zijn voor een onderneming.

 

 

Dit artikel is geschreven door Berry Beukers.
Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de Haagse Hogeschool en studeerde af in 2015.
Vlak na zijn afstuderen begon hij bij i4talent als young finance professional. 

i4talent