#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Blog: 5 sollicitatiegesprek blunders

Blog: 5 sollicitatiegesprek blunders

Er gaat nogal eens wat mis tijdens een sollicitatiegesprek. Vaak komt dit door de zenuwen. Een foutje kan gebeuren en is niet erg, maar het is natuurlijk wel fijn om te leren van de fouten van een ander. Daarom: 5 blunders!

‘Ja echt, ik ben heel enthousiast’
Vertellen dat je heel enthousiast bent heeft geen zin als je op dat moment onderuitgezakt op de stoel zit en met je hoofd op je arm leunt. Zie dan nog maar eens vol te houden dat je écht heel enthousiast bent!

Zo voorkom je dit
Zorg dat je lichaamshouding overeenkomt met wat je zegt en wat je uit wilt stralen.
‘Geen idee…’
‘Wat weet je van ons bedrijf?’ en ‘Waarom wil je graag bij ons werken’ zijn twee vragen die je sowieso kunt verwachten tijdens een sollicitatiegesprek. Het staat nogal ongeïnteresseerd als je daar geen antwoord op hebt.

Zo voorkom je dit
Bereid je goed voor en zorg dat je een antwoord hebt op de meest gestelde vragen. Er zijn talloze sites die je helpen bij de voorbereiding.
Flirten
Flirten met je gesprekspartner of heel sexy gekleed naar een sollicitatiegesprek gaan? Zo krijg je meestal géén nieuwe baan. Het komt daarentegen juist onprofessioneel over.

Zo voorkom je dit
Bekijk de website, schat de cultuur in en keep in mind; beter overdressed dan underdressed.
Telefoon
Een veel voorkomende sollicitatieblunder: je zit middenin je gesprek en je telefoon gaat… Niet zo netjes. Ook Facebook, Whatsapp en Instagram kun je tijdens het gesprek beter bewaren voor een ander moment.

Zo voorkom je dit
Kom op tijd en zet alles uit! Niet moeilijk maar wel even doen.
Oeps! Je vergissen in de dag
Je vergissen in de dag of het tijdstip van je sollicitatiegesprek is buitengewoon pijnlijk.

Zo voorkom je dit
Noteer de datum en het tijdstip direct tijdens het maken van de afspraak. Vaak krijg je ook een bevestiging per e-mail, lees dit altijd goed door en kijk of dit overeenkomt met jouw informatie.