#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

19. Ben je dan oud en wijs?

19. Ben je dan oud en wijs?

Vandaag zijn we negentien geworden met i4talent. Ne-gen-tien alweer. Dan word je geacht oud en wijs te zijn. Nou, dat zal tijd worden. Terugkijkend hebben we ook wel eens dingen gedaan die on-wijs waren. O, jij dacht dat we dat het 19 jaar lang alleen maar een succesverhaal is geweest bij i4talent? Hier, pak an, bloopers, fuck-ups of mini-rampen…

 1. ‘Daniëlle! Wat doe je nu?’ ‘Nou, de garagedeur eruit rijden met mijn Jeep, mag dat niet?’ Sorry, beste klant, ik word er ‘s nachts nog weleens wakker van…
 2. Op de eerste de beste dag in het nieuwe pand ga ik met iets te hoge hakken en een iets te wijde broek zó de trap af.
 3. 23… 24.. 25. Dat is het aantal rechtszaken dat we in 19 jaar hebben gehad.
 4. Dat er een bankencrisis zou komen geloofden we niet. O wacht…
 5. Foute types. Als je succes hebt staan ze voor de deur, maar ze zijn ook zo weer weg als het slecht gaat.
 6. Met een zwerfhond aankomen bij een presentatie voor een potentiële aandeelhouder. Tja, hondenliefhebbers als we hier zijn, kunnen we die toch niet zomaar laten lopen? Het is trouwens goed gekomen, met die aandeelhouder.
 7. We zouden ooit een unit starten die niet fout kon gaan. Helaas was het verhaal beter.
 8. Het lijkt de Story wel: de vrouw van een vennoot denkt dat je vreemdgaat met haar man en rijdt je van de sokken. Ik ga het verhaal nog eens verkopen aan Netflix.
 9. Je kunt niet iedereen vertrouwen. Zeker niet als professionals ‘per ongeluk’ een fors bedrag in hun eigen zak stoppen.
 10. Nooit té close worden met professionals. Ik bedoel, als ze gaan mailen dat ze traag zaad hebben zit er toch iets niet helemaal goed in de (zakelijke) relatie.
 11. De dag dat je ontdekt dat een financiële aandeelhouder ook aandelen bij een concurrent heeft. Waar gebeurd? Wáár gebeurd!
 12. Met z’n allen een weekendje skiën. Daar hoort après-ski bij, maar als medewerkers zich niet in kunnen houden moet je als Chief Pirate Officer toch even laten zien dat je een zwarte band hebt.
 13. Leuk, een medewerker die ook dog-aholic is en aanbiedt op je hond te passen. Alleen jammer dat-ie de hond aan het eind van de dag helemaal vergeten was op kantoor…
 14. Nog meer autoschade: onze eigen pui eruit gereden en ook nog een professional meegepakt in dit ongeluk. Met een nieuwe pui en gelukkig alleen een nieuw horloge van de professional was de schade beperkt.
 15. Twee jaar terug op wintersport moest deze controlfreak weer eens overal bovenop zitten. Om vervolgens op de terugweg elke 100 kilometer te moeten stoppen omdat alles eruit kwam.
 16. Prachtige kerstcadeaus gekocht voor alle medewerkers. Maar wie had die veel te kleine tasjes besteld?

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je ziet het zeker wel, dat we ü-ber-haupt nog klanten hebben is een wonder. En sorry dat we ons eigen succesverhaal hiermee professioneel om zeep helpen. Maar eerlijkheid duurt het langst. Negentien jaar dus al zelfs. En deel gerust jouw grootste kantoorblooper. We hebben voor de winnaar nog 100 te kleine kersttasjes liggen.

Daniëlle Kleyheeg

Chief Pirate Officer