#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Blog: Racen vs. Ondernemen

Blog: Racen vs. Ondernemen

8 september is het dan eindelijk zover, en gaan we met zijn allen de i4talent & friends rally rijden.

Als ik niet aan het werk ben, beoefen ik met enige regelmaat mijn hobby autosport. Een rally op de openbare weg of op het circuit. Ik zie in de autosport heel veel terug van wat ik in mijn dagelijkse werk tegenkom. “Je moet het circuit op gaan met een goede auto, anders maak je geen kans”.
Ofwel een goede basis is belangrijk om te winnen. Het is echter wel belangrijk te beginnen vanuit een goed fundament. Vandaar i4talent als platform in de flexwereld om te zorgen dat jullie een goed geprepareerde auto worden.OK

En “tijdens een race is er altijd wel een gaatje om te winnen of hogerop te komen”. Net als in het dagelijkse leven is het belangrijk dat je die kansen ziet en pakt, en dan kun je niets doen of er gewoon voor gaan. Dat maakt het verschil! Positief, nadenken en doorzetten.

Maar hoe voorkom je dat je uit de bocht vliegt? Daarvoor zijn pitstops belangrijk, want de auto moet wel up to date blijven. Oftewel zorgen dat je met enige regelmaat kennis & kunde blijft bijspijkeren. Je kijkt daarbij wat wel of niet goed gaat en wat je daaraan gaat doen.

En je hebt maar enkele ‘vliegende rondes’ hebt (en soms zelfs maar één) om een goede tijd neer te zetten op het circuit. Oftewel, “de eerste indruk kun je maar één keer maken”. Je rijdt bijvoorbeeld 3 rondes met alle deelnemers om te kwalificeren en degene met de beste rondetijd heeft poleposition. (Soms heeft een klant ook 3 kandidaten op gesprek voor dezelfde klus)
Op het circuit is dat een kwestie van in je vliegende rondes uitermate goed voor de dag komen, zorgen dat je auto in orde is, focussen en er volledig voor gaan. Daarnaast is het belangrijk de tijd die je ervoor hebt volledig te benutten, want dan heb je ook meer tijd om het goed te doen.
Zo’n kwalificatietijd hebben we dagelijks ook mee te maken, eigenlijk iedere dag opnieuw of bij de start van ieder project. Indien je je dan goed kwalificeert, is je start ook gelijk goed.

Naast dat jullie 8 september allemaal een mooie middag/avond gaan beleven, vraag ik jullie tijdens de rally maar eens na te denken over deze overeenkomsten.

Hoop jullie allemaal (&friends) te mogen verwelkomen.

Tot dan, Danielle