#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

&Friends

&Friends

We zijn de tel kwijtgeraakt maar, met twee &Friends events per jaar zal dit ongeveer het 25e event zijn geweest (sinds 2009). Ik heb het natuurlijk over afgelopen zondag de i4talent&Friends Rally. Door het groene hart gingen 24 equipes de strijd met elkaar aan. Twee controleposten, twee stempelposten, 25 letters en een kleine aguilitytest verder en er kwam een winnaar uit.

Zo een dag lijkt te draaien om auto’s, routes en een wedstrijd, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Die dag draait om vrienden, familie en collega’s, die verzamelen om er iets gezelligs van te maken. Sterker nog, op die dag lopen er zelfs mensen tussen die helemaal niets met auto’s of autorijden hebben, of zelfs nog te jong zijn. Zo een dag bestaat uit gezellige hapjes, borrelen, springkussens en schminken, maar vooral heel veel gezellige gesprekken.

Dit komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, ooit 13 jaar geleden, stond ik tussen mijn collega’s tijdens een uitje en dacht als familiebedrijf hoort de aanhang daar toch ook bij? En ja.. we houden natuurlijk van een feestje en hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Dan is het zover, in 2009, de allereerste editie. Met geknepen billen wacht je dan natuurlijk af wat er gaat gebeuren, want hebben mensen hier wel behoefte aan. Dat gevoel trok snel weg, want een nieuw concept werd geboren na een daverend eerste succes. Wat het eerste event was? Op een boerderij bij een kunstenaar waar iedereen zijn eigen kunst mocht ontwerpen en ja ook het jaar van de kredietcrisis. Die kredietcrisis mocht de pret niet drukken, want Fun sleept ons er doorheen. Een logo ontworpen en &Friends was een feit.

De eerste editie, kunst maken op een boerderij. Deze kunst is nog steeds te vinden in de hal.

Het wauw-effect? Gewoon lekker jezelf kunnen zijn. Als je op zo’n event binnenstapt zie je dat we allemaal verschillend zijn, maar een gemeenschappelijke deler hebben en dat is de band die we met elkaar delen.

Mijn favoriete &Friends is toch wel de loveboat editie (ja altijd een thema en een dresscode ?). De boot was helemaal afgeladen, met een magician, een oesterman, polaroids, een DJ, een band, een roulette tafel en vooral heul veel champagne.

De Loveboat editie

We hebben de meest unieke locaties gehad, van Madurodam tot het Louwman museum. De activiteiten zijn vaak sport en party, dus ben je niet zo sportief? Dan kom je toch gewoon naar de party.

Corona heeft roet in het eten gegooid maar we zijn weer helemaal terug! De eerste editie zondag was weer een succes, op naar 25 november: thema en dresscode: Peaky Blinders! ZIN INNN