#deleukstedetacheerdervanNederland

Blog →

Blog: Young Professional Jeroen

Blog: Young Professional Jeroen

Kansen

De termen “ik vind”, “volgens mij” of “kan dat niet” zijn gevaarlijk. De uitspraken die hierop volgen zorgen ervoor dat jij een kandidaat wordt om hetgeen besproken werd op te pakken. Door bij één van mijn maandelijkse fieldmanagementgesprekken te roepen: “Ik vind dat we meer ervaringen met elkaar moeten delen” en “volgens mij ben ik goed in Excel en kan ik mijn kennis hiervan delen,” kreeg ik de kans om een Excel cursus te geven om zo mijn kennis te delen met mijn andere i4talent collega’s. Tijdens de cursus heb ik vooral handige formules laten zien, geprobeerd uit te leggen hoe ik werk en hoe ik dingen aanpak en uiteindelijk hoe je op een basic manier met macro’s aan de slag kan gaan.

Waarom Excel?

Toen ik net mijn diploma haalde, zag ik de wereld als een plek vol met mogelijkheden. Maar wat nu? Wat kan je nu je klaar bent met je studie precies? Als bedrijfseconomie student zag ik mijzelf al werken als controller, maar hoe kom je daar? En toen ik begon met Excel gold hetzelfde. De mogelijkheden binnen Excel zijn eindeloos voor mijn gevoel, maar wanneer gebruik ik wat?

En nu? Naast de normale werkzaamheden was ik mij aan het verdiepen in de macro’s, wat ook thuis doorging. “Vrije tijd” werd “Google tijd” en langzaam maar zeker begon ik door te krijgen wat ik moest doen. In het begin voerde ik vrij simpele acties uit. In deze fase kwam er toevallig een collega langs welke verstand van macro’s had, hij zag waarmee ik bezig was en gaf zeer goede tips hoe ik verder kon gaan. Door deze tips begon ik te zien welke onderdelen van de code ik nodig had en kon gebruiken.

Uiteindelijk doordat ik begon met werken, analyseren, mijn ervaringen deelde met collega’s en actief opzoek was naar feedback, kreeg ik een goed idee wat ik kon gebruiken. Natuurlijk zijn er dingen waarmee jouw collega’s of andere mensen uit je omgeving je niet mee kunnen helpen, maar er is over heel veel dingen informatie te vinden als je goed zoekt.

Jeroen Scholten

augustus 2017