#deleukstedetacheerdervanNederland

Ondersteuning jaarrekening en team meekrijgen

Specialisme

Control Professional

Opdrachtgever

ASG

Behoefte

De financiële administratie zat middenin een verandertraject. De processen, zoals ze idealiter zouden moeten worden uitgevoerd, zijn in kaart gebracht. De processen nu daadwerkelijk zo uitvoeren vraagt om medewerkers die de tijd hebben om naar de ideale situatie toe te werken middels verbeterinitiatieven. Daarnaast was er door verhoogde werkdruk hulp nodig op coördinerend vlak van de jaarrekening.

Aanpak

Mijn aanwezigheid zorgde ervoor dat ik medewerkers vrijspeelde van hun vaste werkzaamheden en mee kon denken binnen de verbeterinitiatieven. Doordat ik normaliter in de rol van controller werkzaam ben, kon ik aangeven wat er aan de andere kant van de tafel verwacht werd maar ook hoe het binnen andere organisaties eraan toe gaat. Daarnaast heb ik een aantal coördineerde werkzaamheden (zowel jaarrekening als maandafsluiting en subteam-niveau) opgepakt om zo wat meer rust in het team te brengen, een kwaliteitsslag te kunnen maken en voor een verdere verandering van mindset te zorgen.

Resultaat

De afdeling is echt een stap hoger getild qua niveau. Er is een kwaliteitsslag gemaakt. Er is meer rust binnen het team en men weet waar hij/zij verantwoordelijk voor is en schuift niet zomaar zaken op elkaar af.