#deleukstedetacheerdervanNederland

Kostenoptimalisatie

Specialisme

Young Professional

Opdrachtgever

Van Dorp Installaties

Behoefte

Tijdens het uitoefenen van mijn functie contractmanagement kwam er meer en meer de behoefte om informatie over brandveiligheid inzichtelijk te maken voor het management zodat zij tijdig kunnen sturen daarop. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rapportages voor sprinklerinstallaties. Voordat de monteur naar de opdracht gaat, moet er informatie verzameld en gecontroleerd worden. Een technisch beheerder of werkvoorbereider kan daarop anticiperen door bijvoorbeeld al het materiaal aan te schaffen en de opdracht alvast te plannen.

Aanpak

Gezien mijn opleiding maar ook alle cursussen op het gebied van BI die ik bij i4talent heb gevolgd signaleerde ik al vrij snel dat het vaak onnodig te lang duurde om gegevens op te vragen uit de systemen en deze gegevens waren niet altijd inzichtelijk. Uiteindelijk bespaart het veel tijd wanneer er door middel van een dashboard direct kan worden ingezien wat er moet gebeuren zodat andere werkzaamheden weer sneller opgepakt kunnen worden.  Deze verbetering heb ik uiteindelijk ook mogen doorvoeren door middel van het maken van een dashboard in Power BI. In dit dashboard kwamen onder andere de volgende zaken aan bod: 

* om de hoeveel jaar onderdelen vervangen

* planning – wanneer volgende opdracht gepland staat

Resultaat

Een realtime Power BI dashboard die direct inzichtelijk maakt wat de status is van de opdracht. Zo kunnen ze anticiperen op wat komen gaat en gaat er geen tijd meer verloren. Ook werden derde partijen strak er achteraan gepland en zo werden er kosten bespaard.