What’s next!

In juli vorig jaar schreef ik mijn tweede en ook meteen laatste blog met betrekking tot mijn werk. Ik sloot af met “als ik nog tijd overhoud, dan schrijf ik snel een nieuwe blog over hoe het met mij gaat”. Je kunt dus wel invullen hoe het afgelopen jaar is verlopen. Het is voorbij gevlogen en ik neem jullie graag nog even mee voordat ik jullie vertel over mijn nieuwe rol, want het was een bizar en tof jaar!

Data data data

Zoals jullie weten startte ik een nieuwe unit binnen i4talent from scratch; i4talent digital. Uiteraard kreeg ik goede backoffice hulp vanuit i4talent, zoals een systeem, namen van klanten en ook echt goede leads van collega’s. Want voor mij was dát cruciaal toen ik begon; ik wilde er niet alleen voor staan. Starten op een zolderkamertje is namelijk echt niks voor mij!  En nog voordat ik echt gestart was, had ik mijn eerste plaatsing al, dat voelde echt ontzettend goed. Iedere klant die ik belde en waarbij ik het woord data noemde, daar ging de deur voor mij open. Echt, dat maakt het bellen een stuk leuker kan ik je vertellen. En bij elke afspraak kwam ik zo goed als altijd terug met een aanvraag dus ook dat werkte meer dan prima. De kandidaten waren en zijn in deze markt een heel ander verhaal. De concurrentie is moordend en de tarieven rijzen de pan uit. Daar moest dus echt aan getrokken worden. Ik besloot om mij te onderscheiden en echt relaties op te bouwen met goede interimmers. Ze aan mij te binden door veel interesse te tonen, vaak contact te hebben en ze altijd te betrekken in het proces. Zo kwamen kandidaten steeds bij mij terug en werden steeds meer plaatsingen een feit. Ondertussen werden ook interne kandidaten aangenomen en stroomden data professionals door vanuit onze Young Professional unit.

Na een succesvol half jaar werd het tijd om een Account manager aan te nemen, er was immers business genoeg. En dat werd Erwin! Geen ervaring in deze branche maar een echte handelaar, dus commercieel en ook wel een beetje gek hoor. Hij past prima bij ons imago “crazy people”. Afgelopen half jaar hebben wij beiden hard gewerkt om een stabiele unit neer te zetten. Uiteraard zitten in zo’n periode ups en downs, want dat heb je wanneer je met mensen werkt. Maar dan is het juist fijn wanneer je dat samen op kunt pakken als team! Toen bleek dat Erwin de zaken goed oppakt,  en de unit data een basis heeft, werd het voor mij tijd om mij zelf weer verder te ontwikkelen en timing! er kwam een nieuwe kans op mijn pad! Ik werd gevraagd om Commercieel Directeur van geheel i4talent te worden. Samen met Daniëlle onze Chief Pirate Officer groei realiseren, waarbij we beiden een eigen focus hebben. i4talent is al jaren heel stabiel maar nu is het doel om ambitieus maar toch doordacht en strategisch te groeien. De gesprekken begonnen al een tijd geleden maar deze stap zet je niet zomaar. Ik hoor heel veel mensen denken “huh tuurlijk wel”. Als ik iets doe, doe ik het met de volle 100% overtuiging en dat beslis je dus niet in een dag. Je moet dezelfde toekomstvisie hebben, echt wel de waarheid kunnen zeggen tegen elkaar en vooral respecteren wat iemand heeft neergezet. Ondertussen ben ik ook gewoon moeder en wil ik ook echt een leuke moeder blijven. Na het werk race ik naar huis om de avond vierdaagse te lopen, zwemlessen af te puffen, f*ck dat vriendenboekje ligt al twee weken op de kast en oh ja tussendoor ook drie konijnen verzorgen die gekamd (hoe verzin je het!?) moeten worden. Ja het is wel eens passen en meten geblazen maar doordat ik vrijheid krijg én mijn werk meer dan leuk vind, is het de perfecte combinatie.

Maar waar en hoe ga ik nou beginnen?

Eerst nog genieten van een paar dagen vakantie en daarna met een fantastisch team om tafel. Zorgen dat iedereen z’n neus dezelfde kant op staat. Nadenken, strategische en datagedreven keuzes maken. Geloven in doelen en het vooral samen met elkaar doen. Dat klinkt wat makkelijker dan gezegd, maar ik geloof er in en ga ervoor! Ook de marketing, waar toch een deel van mijn hart zit, valt weer onder mijn hoede. Volgende week is het zo ver, ik hoef gelukkig niet meer lang te wachten! En blog nummer vier? We zien het wel! 

Cristel Schoemaker
Commercieel Directeur @i4talent
cristel@i4talent.nl