CASH IS KING in crisistijden

Cash is de levensader van iedere onderneming en daar waar je de pijn van de crisis als eerste voelt. De gevolgen van een economische crisis zijn vaak het eerste zichtbaar in de verslechterde cashflow van een organisatie. i4talent startte daarom tijdens de kreditcrisis in 2008 een Creditmanagement unit om haar klanten te helpen. Deze Creditmanagement professionals verrichtten werkzaamheden in het gehele proces, van debiteurenadministratie tot bijzonder beheer.

  Bron: i4talent matrix 2010

Destijds was de focus op die paar debiteuren die niet goed betaalde of werd het proces pas gestart op het moment dat de factuur nog stééds niet was betaald. De CM professionals moesten voornamelijk administratief onderlegd zijn met een vlotte babbel. Het menselijke deel van debiteurenbeheer zal altijd blijven bestaan, echter papieren portefeuilles zijn verleden tijd. Waar er vroeger pas aan de bel gehangen werd wanneer er een wanbetaler was, wordt dat nu al verwerkt in de “customer journey” en moet je als professional zowel analytisch, communicatief als commercieel zijn. Dankzij onze eigen i4talent Academy leiden wij onze professionals op en zijn zij voorbereid om aan de slag te gaan.

Digitalisering, automatisering, service gerichter werken, masterdata, processen etc. Het vak is in de afgelopen 12 jaar dusdanig verandert dat de werkzaamheden op de afdeling creditmanagement door alle lagen van de organisatie zijn verspreid. Dit vraagt om een 2.0 versie van de i4talent Creditmanagement professional.

De 2.0 professionalversie is communicatief, data minded, wil zich blijven ontwikkelen op het gebied van automatisering en digitalisering en is uiteraard ook administratief onderlegd. Dus naast het bijzonder beheer van kleine tot grote projecten/bedragen, kunnen zij ook de processen optimaliseren en op basis van een data analyse een Creditmanagement data dashboard maken. Met behulp van data kan je betaalgedrag analyseren en de pijn signaleren om zo snel te kunnen aanpassen in crisistijden.

i4talent denkt graag mee met dit soort vraagstukken. Middels een op maat gemaakte creditmanagementleerlijn in de i4talent Academy kunnen i4talent professionals zich blijven ontwikkelen en organisaties helpen.

Wil je hier meer over weten?
Neem dan contact op met Danielle Kleyheeg via danielle@i4talent.nl of 0613540689 of Marlous Poortema via marlous@i4talent.nl of 0611470286.

Check hier onze beschikbare Finance & Data Professionals!